El millor amic d’un jubilat

gos.png

Tinc 63 anys i estic jubilat.

En aparença, és una situació meravellosa i plena d’oportunitats. I així és, però, de vegades, necessitem d’algú que ens mostri el camí del que pot ser, i aquest algú pot venir dels llocs més insospitats.

He viscut tota la meva vida a Barcelona i després de la meva jubilació vaig vindre a viure a Castelló, d’on és la meva parella.

Em costa bastant sortir de casa i passo moltes hores escoltant la ràdio però aquesta situació ha canviat durant el darrer any. El meu cunyat té un gos i, per motius laborals, no el pot cuidar durant la setmana. Així que m’he trobat, de cop, fent de «padrí» d’un gos. I, poc a poc i sense adonar-me, la meva vida ha canviat: ara em passo la vida al carrer. De matí, vaig a comprar el pa i la dependenta li regala un «ximo» cada dia. Després anem a passejar; a vegades, jo trio el recorregut i d’altres (la majoria, per què negar-ho) el deixo (ja el veig «rient») que trii ell. Per la tarda, acostumem a anar al pipi-can on hem fet, els dos, un grup d’amics. Els seus són de quatre potes (també crec que ho són meus); els meus de dues (són els amos dels seus, o això ens deixen creure). És un gos molt dolç. Un dia anàvem passejant pel carrer i, amb la seva mirada, va aconseguir que una noia  que estava menjant un entrepà (i que no coneixíem de res) compartís amb ell la meitat. No cal dir que és el gos més guapo de tot el mon.

Es parla molt de la utilització d’animals en diferents tipus de teràpies: gossos amb malalts d’Alzheimer, dofins o cavalls amb afectats d’autisme o altres tipus de condicions. En veure la influència que en Vic (àlies «Galdingues») ha tingut en mi, com m’ha obert al seu món i des de aquest món, a tota la resta de l’univers, estic convençut de que aquests amics animals poden ser un ajud inapreciable.

Ah!!! Un darrer advertiment: si teniu alguna vegada algun amic com el Vic, compreu molts mitjons, moltes bosses de plàstic i moltes pilotes de joguina (de manera molt misteriosa, els dos primers tipus d’objectes desapareixen i els darrers es converteixen en articles de primera necessitat).

Ramon Subirana

Anuncios

One response to “El millor amic d’un jubilat

  1. esperaf14 16 marzo, 2019 / 10:17 am

    Fantàstic! Compartisc les teues reflexions respete als gossos. Jo també n’he tingut i et puc dir que ha estat una de les millors experiències de la meua vida.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s